BFC Bussum

Banner - BFC Bussum - Bussum

BFC, voluit Bussumse Footballclub B.F.C., is een Nederlandse amateurvoetbalclub gevestigd in Bussum. De club heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1920, toen het werd opgericht als Door Vrienden Verenigd (DVV). In oktober van datzelfde jaar werd de naam gewijzigd naar BFC, de afkorting waar de club nog steeds bekend om staat.

BFC begon bescheiden, spelend op zanderige en stoffige veldjes tegen lokale tegenstanders. Maar al snel bleek de club veel talent en potentieel te hebben. In 1920 sloot BFC zich aan bij de NVB, de voorloper van de huidige KNVB, en begon het officieel als voetbalvereniging te opereren. Het eerste officiële voetbalveld werd gecreëerd op de heide tussen de watertoren en de begraafplaats in Bussum.

Gedurende de jaren groeide BFC uit tot een prominente voetbalclub in de regio. In 1950 werd het oorspronkelijke zwart-witte tenue vervangen door het huidige blauw-wit-rode tenue. In 1963 verhuisde de club naar het huidige sportpark aan de Meerweg, waar het zijn thuiswedstrijden speelt.

In 2020 vierde BFC zijn 100-jarig bestaan, maar helaas werden de festiviteiten verstoord door de uitbraak van de coronapandemie. Het virus had ook gevolgen voor het voetbalseizoen, dat voortijdig moest worden beëindigd. Desondanks ontving de club in september 2021 de Koninklijke Erepenning als erkenning voor zijn bijdrage aan de sport en de gemeenschap. De club is trots op zijn rijke geschiedenis en kijkt uit naar nieuwe mijlpalen in de toekomst.

Adres
BFC Bussum
Meerweg 63
1405BD Bussum
Tournooien

Komende toernooien

Gespeelde toernooien