ESA Rijkerswoerd

Club details

ESA, voluit Excelsior Sportief Arnhem, is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Arnhem. De club ontstond op 22 december 1954 door de fusie van twee zaterdagvoetbalverenigingen uit Arnhem, ES (Excelsior Sportief) en CVV A (Christelijke Voetbal Vereniging Arnhem). De kleuren blauw-wit werden vanaf dat moment kenmerkend voor ESA.

ES werd opgericht op 17 maart 1919 als onderafdeling van de Christelijke Jonge-mannenvereniging “Excelsior”. In de beginjaren waren er verschillende uitdagingen op het gebied van accommodatie en speelvelden. Op 11 juni 1947 werd de zaterdagvereniging CVV A opgericht.

De fusie tussen ES en CVV A vond plaats vanwege het geringe aantal leden dat beide verenigingen hadden om voldoende teams te kunnen formeren. Na enkele omzwervingen vond ESA uiteindelijk een thuis op Sportcomplex Valkenhuizen aan de Beukenlaan. Met de inzet van de leden werd hier een prachtige accommodatie gerealiseerd, die op 28 oktober 1959 officieel werd geopend. Voor velen voelde dit als een echt “thuis”.

ESA heeft een samenwerkingsverband met SBV Vitesse, een professionele voetbalclub uit Arnhem. Deze samenwerking biedt mogelijkheden voor talentontwikkeling en uitwisseling tussen beide clubs. ESA is een belangrijke speler in de Arnhemse voetbalgemeenschap en blijft zich inzetten voor de sportieve ontwikkeling en het plezier van haar leden.Gespeelde toernooien