KSV Fortissimo

Club details

Welkom bij KSV Fortissimo, een amateurvoetbalvereniging gevestigd in Ede, Gelderland, Nederland. Onze club is opgericht op 1 augustus 1945 en speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Hoekelumse Eng.

KSV Fortissimo is ontstaan als een katholieke vereniging op initiatief van Kapelaan Hooyschuur op 10 augustus 1945. In het begin omvatte de club verschillende sportafdelingen, waaronder voetbal, wandelsport, gymnastiek, modelbouw en volleybal. In de loop der jaren heeft de club zich geconcentreerd op het voetbal, maar de naam “Fortissimo” blijft de kracht en vastberadenheid van onze vereniging symboliseren.

Gedurende de 75 jaar van ons bestaan heeft Fortissimo hoofdzakelijk op twee locaties gespeeld die als echte thuishonken dienen. In 1945 begonnen we op de speelvelden achter cultureel centrum ‘De Reehorst’, eigendom van de Algemene Kunstzijde Unie (AKU). Tussen 1949 en 1951 speelde de club op verschillende locaties, maar vanaf de zomer van 1951 keerden we terug naar het vernieuwde complex achter ‘De Reehorst’. In 1992 verhuisden we naar het nieuw aangelegde sportcomplex ‘De Hoekelumse Eng’, waar we tot op de dag van vandaag onze thuiswedstrijden spelen.