Olympia’18

Club details

Welkom bij Olympia ’18, de trotse amateurvoetbalvereniging uit het bruisende Boxmeer, gelegen in de prachtige gemeente Land van Cuijk, Noord-Brabant. Al sinds onze oprichting op 16 mei 1918, destijds bekend als RKSV Olympia, hebben we een rijke geschiedenis opgebouwd in de lokale voetbalwereld.

Na de naamswijziging naar Olympia daarna Boxmeer in 1940, begonnen we in 1945 met de opbouw van een jeugdafdeling, die een belangrijke pijler van onze club is geworden. Op 1 augustus 1973 namen we de naam BSV Olympia ’18 aan, waarmee we onze identiteit en trots versterkten.

Qua accommodatie zijn we begonnen op een weiland bij een café aan de Veerstraat, maar al snel verhuisden we naar de Graafseweg, waar we sindsdien ononderbroken hebben gespeeld, met uitzondering van een korte verhuizing in 1931. Een mijlpaal voor Olympia ’18 was de bouw van een houten tribune met kleedlokalen in 1936, die destijds de eerste in de verre omgeving was. Deze tribune heeft ruim vijftig jaar dienst gedaan als een iconisch kenmerk van onze accommodatie.

Sinds 2000 hebben we onze accomodatie op het prachtige Sportpark Pelzer. Dit sportpark, vernoemd naar een prominente figuur binnen de club, biedt moderne faciliteiten en velden van hoge kwaliteit waarop onze spelers kunnen trainen en wedstrijden kunnen spelen.Gespeelde toernooien