s.v. Wilhelminaschool

Club details

Welkom bij SV Wilhelminaschool, ook wel bekend als “De School”, de amateurvoetbalvereniging uit het bruisende Hengelo in Overijssel. Onze club heeft een rijke geschiedenis en is opgericht op 10 augustus 1919 door arbeiders van de metaalfabriek Stork en leden van de Wilhelminaschool, de school van Stork.

SV Wilhelminaschool is ontstaan als een vermaaksmogelijkheid voor de jongeren van die tijd, aangezien er destijds weinig entertainment beschikbaar was in Hengelo. Het groeide al snel uit tot een gezellige club en trok veel leden uit de nabijgelegen wijken zoals de Vikkerhoek, de Nijverheid en Tuindorp.

Sportpark Vikkerhoek, gelegen aan de Kanaaldijk in Hengelo, is de thuisbasis van SV Wilhelminaschool. Onze accommodatie bestaat uit clubgebouw “De Dukdalf”, inclusief een jeugdhonk en aangrenzende kleedkamers. Daarnaast hebben we drie wedstrijdvelden, waarvan één met kunstgras, twee trainingsvelden en een officieel pupillenveld. Het hoofdveld en de twee trainingsvelden zijn voorzien van verlichting, wat ons in staat stelt om ook in de avonduren te trainen en wedstrijden te spelen.