sv DRL

Club details

DRL (De Rotterdamse Leeuw) is een Nederlandse amateurvoetbalvereniging gevestigd in Rotterdam, Zuid-Holland. De club werd opgericht op 14 juli 1929 en speelt haar thuiswedstrijden op het sportcomplex “De Leeuwenkuil” aan de Spinozaweg in Lombardijen.

De oorsprong van de club ligt in de omgeving van de Tarwewijk, waar het begon onder de naam Rood-Zwart. In het eerste jaar van haar bestaan werd DRL meteen kampioen en de sterkste van Zuid-Holland, maar financiële beperkingen verhinderden dat ze konden meestrijden voor het landskampioenschap. Vervolgens sloot de club zich aan bij de Rotterdamsche Voetbalbond (RVB), een regionale onderbond van de KNVB, en veranderde haar naam in De Rotterdamse Leeuw (DRL). Het rood-zwarte tenue werd behouden.

In 2011 besloot DRL het toenmalige RVV Hillesluis onder zijn vleugels te nemen, toen deze vereniging in zwaar weer verkeerde. Uiteindelijk integreerde DRL RVV Hillesluis volledig binnen haar gelederen, nadat de laatste vereniging definitief werd opgeheven op 17 juni 2012.

Als een trotse Rotterdamse voetbalclub blijft DRL haar rol als ‘De Rotterdamse Leeuw’ vervullen, met het doel om te blijven groeien en haar plaats in de voetbalgemeenschap van Rotterdam te versterken.