SV Hillegom

Club details

SV Hillegom is een veelzijdige sportvereniging gevestigd in de plaats en gemeente Hillegom, gelegen in Zuid-Holland, Nederland. De vereniging is ontstaan op 1 juli 2012 na de succesvolle fusie tussen SV Concordia en VV Hillegom. De club biedt verschillende sporten aan, waaronder handbal en voetbal, zowel op het veld als in de zaal.

De samenvoeging van SV Concordia en VV Hillegom was het resultaat van eerdere pogingen, die teruggingen tot de jaren 1990, om de drie clubs in Hillegom (Concordia, VV Hillegom en VV SIZO) te verenigen tot één sterke vereniging. Uiteindelijk kwamen Concordia en Hillegom tot een akkoord en gingen ze in het seizoen 2012/2013 van start als SV Hillegom. Het samengaan van de twee clubs betekende dat de fusieclub op de locatie van zowel Concordia als VV Hillegom kon blijven spelen.

Sportpark De Zanderij is de thuisbasis van SV Hillegom, waar de club haar thuiswedstrijden speelt. Op dit uitgebreide sportpark heeft de vereniging de beschikking over acht voetbalvelden, waarvan drie met kunstgras, en een handbalveld. Dit biedt de leden en supporters een uitstekende accommodatie om hun sporten te beoefenen en te genieten van de wedstrijden.