SVH

Club details

SVH, voluit Sport Vereniging Halfweg, is een amateurvoetbalvereniging uit Den Haag, opgericht op 22 juli 1929. De club heeft zijn thuisbasis op Sportpark Wateringse Veld, gelegen in het stadsdeel Escamp.

De geschiedenis van SVH begon met een groep jongens die met enthousiasme op een stuk grasland een balletje trapten, waaronder de jongens van vader Pex, eigenaar van een fietsenreparatie-werkplaats aan de Oude Haagweg. Vader Pex kwam op het idee om een voetbalvereniging op te richten en zijn jongens waren direct enthousiast. Op 22 juli 1929 werd SVH officieel opgericht. De naam SVH werd gekozen omdat de club zou spelen op de Houtweg, die gelegen was “halfweg” tussen Den Haag en Loosduinen.

Op Sportpark Wateringse Veld worden de thuiswedstrijden van SVH gespeeld. Als amateurvoetbalvereniging biedt SVH voetbalmogelijkheden voor verschillende leeftijdsgroepen. De club staat bekend om zijn sportieve en gezellige sfeer, waarin prestatie en plezier hand in hand gaan. SVH heeft een sterke band met de lokale gemeenschap in Den Haag en speelt een belangrijke rol in het bevorderen van voetbalplezier en teamgeest.Gespeelde toernooien