V.V. Schaesberg

Club details

VV Schaesberg is een Nederlandse amateurvoetbalclub uit Schaesberg, gelegen in de gemeente Landgraaf, provincie Limburg. De club ontstond in 2003 als gevolg van een fusie tussen RKONS (opgericht in 1912) en RKVV Kolonia (opgericht in 1921).

Sportpark Strijthagen, gelegen in Landgraaf, vormt de thuisbasis van VV Schaesberg. Dit sportpark heeft een bijzondere burenrelatie met Megaland Landgraaf, waar jaarlijks het bekende muziekfestival Pinkpop plaatsvindt. Gedurende dit evenement doen de velden van VV Schaesberg dienst als camping voor de festivalgangers.

De fusie tussen RKONS en RKVV Kolonia heeft ervoor gezorgd dat VV Schaesberg een sterke vereniging is geworden, die trots is op haar rijke geschiedenis en betrokkenheid in de Limburgse voetbalwereld. Het sportpark Strijthagen biedt een levendige en gezellige omgeving voor spelers, supporters en andere voetballiefhebbers om samen te genieten van de sport en evenementen in de regio. Met haar sterke gemeenschapsband en sportieve prestaties blijft VV Schaesberg een belangrijk onderdeel van de voetbalcultuur in Landgraaf en omgeving.