VDZ

Club details

VDZ, voluit Volharding Doet Zegevieren, is een amateurvoetbalvereniging gevestigd in Arnhem, Gelderland, Nederland. De club werd opgericht op 26 augustus 1926 door kapelaan Janssen met als doel de vrijetijdsbesteding van rooms-katholieke jeugd in goede banen te leiden.

Het sportpark ’t Cranevelt, gelegen in de wijk Alteveer en Cranevelt, dient als thuisbasis voor VDZ sinds 1964. Op dit sportpark zijn vijf velden beschikbaar, waarvan drie velden zijn voorzien van kunstgras. Het hoofdveld, dat ook van kunstgras is, wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van de op twee-na-oudste tribune van Nederland. Deze tribune werd geopend in 1923 en draagt bij aan de historische charme van het sportpark.

VDZ staat bekend om zijn inzet en doorzettingsvermogen, zoals de naam “Volharding Doet Zegevieren” al suggereert. De club biedt een platform voor spelers van verschillende leeftijden en niveaus om hun passie voor voetbal te beleven. VDZ heeft een rijke geschiedenis en blijft een prominente rol spelen in de lokale voetbalgemeenschap van Arnhem.