SV Overbos

Club details

SV Overbos is een Nederlandse amateurvoetbalclub gelegen in de wijk Overbos in Hoofddorp. De club werd opgericht op 17 mei 1986 en heeft sindsdien een bloeiende voetbalgemeenschap opgebouwd.

Met haar eigen sportterrein beschikt SV Overbos over uitstekende faciliteiten voor de voetballers. Het terrein biedt acht velden, waarvan twee kunstgrasvelden. Naast vier verlichte trainingsvelden is er in 2012 een nieuw kunstgrasveld in gebruik genomen, en in 2021 is een tweede kunstgrasveld volledig vernieuwd. De club beschikt over tien vaste kleedkamers en er zijn plannen om het terrein verder uit te breiden.

Het jeugdvoetbal staat centraal bij SV Overbos, waarbij doorstroming van de eigen jeugd naar de selectieteams een belangrijk speerpunt is. De club hanteert een geïntegreerd opleidingsbeleid dat erkend is door de KNVB, inclusief speciale techniekopleidingen. Daarnaast is SV Overbos actief in de ontwikkeling van dames- en meisjesvoetbal, dat sterk in opkomst is. De club heeft een samenwerkingsbeleid voor meisjesvoetbal met andere verenigingen in de Haarlemmermeer, waarbij talententeams een rol spelen.